Wielki Finał Kulinarnej Uczty Gastro - Hotel z Markiem Widomskim
2011-04-18 14:37:49
7 kwietnia 2011 roku w stolicy Podbeskidzia - Bielsko-Białej, odbył się wielki finał Kulinarnej Uczty Gastro-Hotel z Markiem Widomskim w kategorii Dania Bankietowo - Cateringowe. Sponsorami konkursu były firmy: Oerlemans, Plastmet, Lamb Weston oraz Festa Tech.
Użyte tagi:
Gastro Hotel targi gastronomiczne imprezy Bielsko-Biała imprezy targowe organizatorzy imprez
Zobacz także:
Wielki Finał Kulinarnej Uczty Gastro - Hotel z Markiem Widomskim
BIELSKO - BIAŁA 2011
Wzięło w nim udział 10 drużyn, które łącznie przygotowały 40 dań. Uczestnicy mieli do wykonania cztery dania: mięsne, rybne, wegeteriańskie oraz deser, zachowując formułę dań bankietowo – cateringowych
Kucharzy oceniało jury w składzie:
* Marek Widomski – dyrektor Culinary Institute In Crakow, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, doradca kulinarny firmy Oerlemans,
* Waldemar Hołówka - członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni i ekspert firmy Winterhalter,
* Wiesław Wróblewski - Prezes Beskidzkiego Klubu Kulinarnego
* Jonatan Kasprzak – przedstawiciel firmy Oerlemans,
* Przemysław Wieloch - szef kuchni restauracji Jan w Bełchatowie,
Zwycięstwo wywalczyła drużyna reprezentująca Sanatorium Uzdrowiskowe MESKO w Kołobrzegu, w składzie Tomasz Stachowicz i Mariusz Waśków.
Panowie oprócz nagrody ufundowanej przez sponsorów otrzymali kwalifikacje do udziału w Kulinarnym Pucharze Polski.
Drugie miejsce, a zarazem prawo udziału w konkursie L’Arte de la cuisine Martell 2012r. zdobyli Jacek Krakowiak i Przemysław Nowicki z Hotelu Aquarius Spa w Kołobrzegu.
Trzecie miejsce przypadło Wojciechowi Tunkiewiczowi oraz Bartoszowi Juszko z Park Hotel w Olsztynie.
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!!
Poziom konkursu wg jury był bardzo wysoki, dlatego serdeczne gratulacje wraz z wyrazami podziwu i uznania należą się wszystkim zawodnikom, którzy włożyli wiele pracy w przygotowanie wspaniałych dań podczas konkursu.
* Katarzyna Giermaniuk i Katarzyna Borowska - Restauracja Centrum Astoria Białystok
* Marta Kloc i Marcin Gątarski - Hotel Ambasadorski Rzeszów,
* Małgorzata Ślęzak i Dorota Barszczewska - Zespół Zamkowo-Parkowy Baranów Sandomierski,
* Dariusz Ostojski i Dariusz Podsiad - Restauracja Azzum Barczewo,
* Filip Rosa i Arkadiusz Kruszik - Hotel Verde Montana Welles & SPA Kudowa Zdrój,
* Łukasz Grzesik i Piotr Arasymowicz - Restauracja ilGusto Wrocław,
* Jacek Kordas i Kamil Korczyński - Hotel Restauracja Pod Borem.
źródło: PR
-------------------------------