Targi Gastro-Hotel Karpacz
2012-11-23 14:47:38
Targi Gastro-Hotel w Karpaczu: 28 - 30 listopada 2012
KUCHNIA MOLEKULARNA
Dariusz Kuźniak zaprasza na magiczny pokaz kuchni molekularnej. Kuchnia molekularna oparta jest przede wszystkim na bazie produktów naturalnych, a „wyczarować” w niej można np. kawior z marchewki, lody ogórkowe, miętowy herbaciany makaron, itd. Jest to nowość w polskiej gastronomii. Celem pokazu jest ukazanie jak można otrzymać czyste smaki nietypowymi sposobami i często w bardzo zaskakujących zestawieniach.
SPEEDBAR
SPEEDBAR to jedna z najbardziej znanych i profesjonalnych grup barmańskich na świecie. Założycielem firmy jest trzykrotny Mistrz Polski, Mistrz Europy, Chin i Dalekiego Wschodu oraz Wicemistrz Pucharu Świata w sztuce flair Krzysztof Drabik. Pseudonim artystyczny James Bond - Agent 007 związany jest z jego cechami, które powinien posiadać każdy profesjonalny barman. Jego pokazy tak jak on są innowacyjne, eleganckie, pełne dynamiki i profesjonalizmu. Cechuje go pomysłowość, elastyczność i pracowitość. W czasie pokazu zmienia się w dziką , nieokiełznaną bestię. Jest szybki i nadzwyczaj dokładny .
CARVING
Sztuka rzeźbienia w warzywach i owocach ma swe korzenie w krajach azjatyckich. Efektownie wyrzeźbione owoce i warzywa zaskakują kunsztem i precyzją, a jednocześnie przyciągają wzrok kształtem i bogatą kolorystyką.
Określenie „sztuka kulinarna” w pełni opisuje mistrzostwo Szefów Kuchni w przygotowaniu posiłku, a celem carvingu jest uczynienie tego jedzenia bardziej atrakcyjnym i apetycznym.
Zapraszamy na pokazy Dariusza Ślusarczyka na targach Gastro-Hotel
SZKOLENIA
Na targach Gastro-Hotel w Karpaczu 28 – 30 listopada czeka na gastronomów i hotelarzy wiele ciekawych pokazów oraz szkoleń, m.in. dla menagerów, pokojowych, kelnerów, kierowników sali oraz kucharzy.
-
Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii
-
Przyjęcia okolicznościowe w gastronomii –współczesne trendy
-
Wino w gastronomii
-
Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa
-
Jak zapewnić efektywne działanie placówki hotelarsko-gastronomicznej
-
Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości
KONKURS
Zapraszamy do promocji obiektów oraz do wspólnej zabawy poprzez udział w konkursie:
Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Sudecka Kuchnia Regionalna
Szczegółowy program znajdziecie Państwo na www.gastro-hotel.pl
KONKURS DLA GOŚCI ODWIEDZAJĄCYCH
KARPACZ
28 – 30 listopada
Ul. Gimnazjalna 6a (przy Liceum Ogólnokształcącym)
środa - czwartek 1000 - 1700
piątek 1000- 1500
Tel. 32 376 08 60 targi@gastro-hotel.pl
-------------------------------