Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Szukaj w artykułach

Kategorie artykułów

Słownik

Reklama

Dołącz do nas

Newsletter

Tagi:

Targi Gastro-Hotel Karpacz

2012-11-23 14:47:38

Targi Gastro-Hotel w Karpaczu: 28 - 30 listopada 2012

 

 

     KUCHNIA MOLEKULARNA

Dariusz Kuźniak zaprasza na magiczny pokaz kuchni molekularnej. Kuchnia molekularna oparta jest przede wszystkim na bazie produktów naturalnych, a „wyczarować” w niej można np. kawior z marchewki, lody ogórkowe, miętowy herbaciany makaron, itd. Jest to nowość w polskiej gastronomii. Celem pokazu jest ukazanie jak można otrzymać czyste smaki nietypowymi sposobami i często w bardzo zaskakujących zestawieniach.

 

 

SPEEDBAR

SPEEDBAR to jedna z najbardziej znanych i profesjonalnych grup barmańskich na świecie. Założycielem firmy jest trzykrotny Mistrz Polski, Mistrz Europy, Chin i Dalekiego Wschodu oraz Wicemistrz Pucharu Świata w sztuce flair Krzysztof Drabik. Pseudonim artystyczny James Bond - Agent 007 związany jest z jego cechami, które powinien posiadać każdy profesjonalny barman. Jego pokazy tak jak on są innowacyjne, eleganckie, pełne dynamiki i profesjonalizmu. Cechuje go pomysłowość, elastyczność i pracowitość. W czasie pokazu zmienia się w dziką , nieokiełznaną bestię. Jest szybki i nadzwyczaj dokładny .

 

CARVING

Sztuka rzeźbienia w warzywach i owocach ma swe korzenie w krajach azjatyckich. Efektownie wyrzeźbione owoce i warzywa zaskakują  kunsztem i precyzją, a jednocześnie przyciągają wzrok kształtem i bogatą kolorystyką.
Określenie „sztuka kulinarna” w pełni opisuje mistrzostwo Szefów Kuchni w przygotowaniu posiłku, a celem carvingu jest uczynienie tego jedzenia bardziej atrakcyjnym i apetycznym.
Zapraszamy na pokazy
Dariusza Ślusarczyka na targach Gastro-Hotel

 

SZKOLENIA

Na targach Gastro-Hotel w Karpaczu 28 – 30 listopada czeka na gastronomów i hotelarzy wiele ciekawych pokazów oraz szkoleń, m.in. dla menagerów, pokojowych, kelnerów, kierowników sali oraz kucharzy.

 

  • Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii

  • Przyjęcia okolicznościowe w gastronomii –współczesne trendy

  • Wino w gastronomii

  • Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa

  • Jak zapewnić efektywne działanie placówki hotelarsko-gastronomicznej

  • Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości


KONKURS

Zapraszamy do promocji obiektów oraz do wspólnej zabawy poprzez udział w konkursie:

Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Sudecka Kuchnia Regionalna

Szczegółowy program znajdziecie Państwo na www.gastro-hotel.pl


KONKURS DLA GOŚCI ODWIEDZAJĄCYCH

KARPACZ

28 – 30 listopada

Ul. Gimnazjalna 6a (przy Liceum Ogólnokształcącym)

środa - czwartek 1000 - 1700

piątek 1000- 1500

Tel. 32 376 08 60 targi@gastro-hotel.pl

                                          Targi Gastro-Hotel Karpacz

 




-------------------------------